Tanhuvaarasta 3-6.2.2015

Tanhuvaarasta 3-6.2.2015

tiistai 2. lokakuuta 2012

Hei!

Kirsi-erityisopettaja teki muutama viikko sitten luokallemme lukusujuvuustestin. Se osoitti luokkamme lukusujuvuuden keskiarvoisesti olevan noin puoli vuotta ikätason lukusujuvuutta jäljessä.

Lukusujuvuus on keskeisin asia koulussa oppimisen pohjana. Sitä voi ja tulee kehittää lukemalla mahdollisimman paljon. Kolmannella luokalla koulussa tapahtuva lukeminen on lähinnä tiedonhakua ja siksi on erityisen tärkeää, että jokainen oppilas lukee kotona.

Pidetään tehostettu lukemisen jakso joulukuun alkuun saakka. Repussa on Kirsin tiedote asiasta ja taulukko viikottaisen lukuharjoittelun seuraamiseksi.

Matematiikan ensimmäinen koe meni hienosti. Luokkamme keskiarvo oli kiitettävä eli 9. Muutamalla oppilaalla on kertotaulumestaruuden tavoittelu vielä kesken ja sitä jatketaan niin kauan että mestaruus saavutetaan. Aloitimme jakolaskujakson eli kertotaulujen jatkuva mielessäpitäminen on kertotaulumestareillekin tarpeen.

Lukuharjoittelua on luvassa myös ympäristö-ja luonnontiedon ensimmäiseen kokeeseen lukemisen merkeissä. Koe on torstaina 11.10 ja koealue on kappaleet 5-12. Kokeeseen lukeminen on nyt uutta. Oppilaan kannattaa lukea kirjan kappaleita sekä itsekseen että ääneen ja opetella muistamaan avainsanat ja tiivistelmän asiat. Työkirjasta voi tutkia tehtyjä tehtäviä. Aikuisen olisi hyvä kysellä lapselta kappaleiden keskeisiä asioita, jotta lapsi oppii tunnistamaan keskeisimmät asiat.

Mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti